GK University - шаблон joomla Создание сайтов

Batxillerat

Batxillerat

 

Un Batxillerat orinetat a l'alumne/a, a la preparació pels estudis superiors i a una projecció social i professional des de qualsevol de les modalitats de Batxillerat. Volem preparar homes i dones que siguin fonts, i no dipòsits.

Art plàstiques i disseny
Humanitats i Ciències Socials 
Ciència i Tecnologia
     

Inspira't, expressa't, crea i viu l'art en les aules especialitzades en fotografia, postproducció audiovisual, disseny i arts plàstiques

La cooperació entre els companys, la proximitat amb el professorat i eltreball constant et proporcionaran les eines per obtenir tots els coneixements necessaris. La combinació entre teoria i pràctica et donarà la confiança per superar-te i afrontar futurs reptes. Experimenta en els laboratoris de biologia, química i física, i matemàtiques.

 

Recull informatiu sobre el Batxillerat 2018-2019

 

L'horari del Batxillerat

L'horari del Batxillerat, a diferència del de la resta de les etapes, està dividit en dues franges:

 

 

El Batxillerat artístic

 

Primer va ser COU i després Batxillerat, introduint al llarg d’aquests anys totes les modalitats, de manera que ara l’Escola imparteix les següents: Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Social i Artístic (arts plàstiques i disseny), configurant així una de les poques escoles del Baix Llobregat on s’imparteix tots els nivells acadèmics: EI, EP, ESO i Batxillerat, amb doble línea i amb totes les modalitats de Batxillerat.

Des de l’àrea d’Art es pretén que els alumnes aprenguin des de l’experiència, l’anàlisi crític i l’expressivitat. Entenem l’art com un camí de recerca que ens ajuda a comprendre i a participar en els mons socials i culturals en què vivim. 

L’educació artística és una part fonamental en la formació integral de les persones, que cada vegada més, hauran d’estar preparades per a adaptar-se amb creativitat als canvis. És per això que treballem per a una educació que ens permeti ser, fer, pensar i conviure des d’altres punts de vista. Que els nens, nenes i joves es formin i siguin conscients i sensibles amb el seu entorn.

 

Aquells alumnes que hi estan interessats poden continuar la seva formació amb el Batxillerat Artístic, que garanteix una preparació sòlida per als posteriors estudis artístics, com disseny (industrial, moda, gràfic, interiors,...), comunicació audiovisual, imatge i so, animació, cinema, dibuix 3D, belles arts, gestió cultural, museologia, il·lustració, publicitat, etc.

 

El batxillerat artístic em va obrir la porta al món de l'art i em va ensenyar l'enorme ventall de possibilitats que hi ha en el futur professional. Sempre he gaudit creant i aleshores em van fer veure que podria treballar del que més m'agrada. Ara sóc il·lustradora i en un futur podré estudiar o treballar del que em proposi gràcies als coneixements que em va ajudar a adquirir el Daina-Isard.
 
Maria Grimau
Alumni - Il·lustradora @maria_il.lustracions

 

Acció tutorial

 

       
Tracte personalitzat per enfocar una projecció professional segons les inquietuds de cada alumne/a. Acompanyament personalitzat i continu amb tutoria i orientació acadèmica.  Connexió amb el món professional. Possibilitat d'estades en diferents empreses vinculades a l'Escola. Taules obertes amb exalumnes de diferents àmbits.

 

Titulacions oficials d'idiomes

 

L'Escola ofereix la possibilitat de presentar-se als exàmens oficials de Cambridge (First i Advanced Certificate In English) realitzats a l'Escola i també proporciona l'opció d'examinar-se del diploma d'estudis en llengua francesa (DELF). Podeu consultar el Pla de Llengües estrangeres del Centre en aquest enllaç. 

 
L'Escola m'ha ensenyat una de les coses que avui en dia es consideren més importants: la importància dels idiomes. Em va donar l'oportunitat d'examinar-me del FCE, que no només m'ha servit per la carrera universitària, sinó que també em servirà per un futur pròxim.
 
Helena Tarragó
Alumni - Estudiant International Business a la UB

 

 

Resultats

 

El més important per a la nostra escola és la persona: ensenyar, formar i educar amb responsabilitat, tant en la vessant humana com en l’acadèmica. Intentem formar persones que el seu sí sigui un sí i el seu no sigui un no. Persones crítiques amb els esdeveniments, socials, naturals o polítics, que no els acceptin simplement, sinó que s’hi comprometin, amb la finalitat de millorar el món que han trobat.

L’Escola esmerça molts esforços en aconseguir que els seus alumnes progressin tirant endavant aquells estudis i aquelles professions que els ajudin a ser més feliços i fer més feliços als altres. Com a mostra podem oferir els resultats que hem anat obtenint al llarg dels anys en les Proves d’Accés a la Universitat: gairabé el 100% dels alumnes aproven, i la major part d’ells poden accedir als estudis triats. I encara més: molts s’hi mantenen i els acaben. Ara bé: també cal dir que aquests alumnes que aproven la selectivitat representen prop del 95% dels alumnes que van començar Batxillerat. Aquesta dada és molt important: la major part dels alumnes que inicien el Batxillerat a l’Escola, l’acaben. I, dels que l’acaben, els que es presenten a selectivitat, l’aproven.

 

WORKSHOPS, un espai d'innovació pedagògica

 

Durant la setmana, fora d'horari lectiu i del temari oficial, l'alumnat de Batxillerat pot assistir voluntàriament i de forma gratuïta als workshops. Un espai creat per l'equip pedagògic on pensar, proposar, crear, innovar, compartir, avançar i sentir-se protagonista. Es tracta de tallers tant de reforç com d'ampliació i d'aplicació dels continguts treballats a l'aula que ofereixen la possibilitat d'experimentar amb la vessant més pràctica de tot allò prèviament treballat i de fomentar la interacció entre diferents àrees. La temàtica és variada i va des de la robòtica a la macrofotografia, passant pels reforços de matemàtiques i anglès, o els cicles de literatura i llengua castellana i els jocs de taula en anglès, entre d'altres. Els workshops s'actualitzen constantment, segons les peticions i inquietuds de l'alumnat. . 

Un exemple dels primers workshops que vam realitzar és DISA, l'Agència Espacial de l'Escola que consisteix en llençar un globo a l'estratosfera per poder realitzar estudis amb les dades adquirides.

 

Workshops curs 2018/2019

Els workshops que proposem per aquest curs 2018/2019 són els següents: 

Química
Teatre i Cinema

Horari: divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Maria Solé
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO i Batxillerat 

Aquest workshop té la finalitat de fer una lectura dramatitzada, que seria presentada a la resta dels alumnes pels voltants de St. Jordi. La feina consistirà en llegir una sèrie de textos (poemes, fragments de prosa, monòlegs...), proposats pels professors o pels alumnes, entendre'ls i després poder-los afegir música i /o imatges que els acompanyin.

 

Horari: dimarts 15.00h-16.00h
Professorat: Eduard Ortuño i Montse Jané
Duració: 2n Trim
Dirigit a: Batxillerat  

Aquest workshop té la finalitat de fer una lectura dramatitzada, que seria presentada a la resta dels alumnes pels voltants de St. Jordi. La feina consistirà en llegir una sèrie de textos (poemes, fragments de prosa, monòlegs...), proposats pels professors o pels alumnes, entendre'ls i després poder-los afegir música i /o imatges que els acompanyin.

 

Ciència-ficció
Taller de videojocs

Horari: (pendent de confirmació)
Professorat: Eduard Ortuño i Joan Riera
Duració: octubre 2018
Dirigit a: Batxillerat

Consta d'una jornada amb una xerrada sobre la ciència ficció en el cinema i d'una sortida al Festival de cinema de fantasia i ciència ficció de Sitges.

Horari: dijous 15.30-17h
Professorat: Olivier Estevez
Duració: anual
Dirigit a: Batxillerat

L’objectiu principal del workshop és mostrar a alumnes interessats pel món dels videojocs el complexe procés que comporta fer-ne un. També té l’objectiu de dotar a l’alumnat de la capacitat d’anàlisi objectiu, per tal que puguin entendre com funciona allò que estan jugant.

Posteriorment, i valorant les capacitats dels alumnes, es podrà proposar participar en jams o concursos de creació de videojocs, tant locals con online.

 
'Across history in words. La vida en tinta'
English Club

Horari: dimecres 15.00h-16.00h
Professorat: Dolors Farelo i Lídia Carranza
Duració: 1r Trimestre
Dirigit a: 2Batx

A través d'un viatge literari, s'analitzen diferents fragments literaris en castellà i anglès i els moviments als quals pertanyen, fent especial èmfasi al context històric que els propicia i la traducció artística que altres disciplines en fan. Llegir, escoltar, observar, analitzar, valorar, criticar...  Amb aquest workshop viatgem per l'art i la literatura, però finalitzem el projecte amb un treball de camp a les ciutats de Londres i Canterbury que ens apropa a autors com Charles Dickens i Virginia Woolf. 

Horari: dilluns 16.00h-17.00h
Professorat: Núria Castro
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Dilluns a la tarda l’Escola oferta l’English Workshop per als alumnes de Batxillerat. Es tracta d’un taller on principalment es treballa i es promou l’speaking en Llengua Anglesa mitjançant diverses activitats que varien setmana a setmana. Aquest Workshop està pensat perquè l’alumnat tingui un espai fora de l’horari lectiu on pugui practicar les diferents skills que ja es treballen al llarg del curs dins d'un ambient més dinàmic, íntim i relaxat. Debats a classe, crítiques de curts de cinema o inclús repàs de cara als exàmens: aquestes són algunes de les activitats que es duen a terme en aquest taller.  

Français
Projectes STEAM

Horari: dimarts i divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Núria Guixà
Duració: anual
Dirigit a: 2Batx

Continuació i consolidació del projecte de francès de la ESO. Aquest Workshop pot comptar com una matèria addicional del Batxillerat si es realitza a 1r i a 2n de Batxillerat. Permet fer una segona llengüa estrangera, poder-se treure el títol B2 de francès i tenir una matèria més examinable per a les Proves d'Accés a la Universitat.

Horari: divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Marcos Garcia i Xavier Lecha
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO, Batx i ex-alumnes

Els docents i els alumnes treballen col·laborativament per desenvolupar projectes que requereixen diferents disciplines: robòtica, programació, informàtica, electrònica, impressió 3D...prioritzant la innovació i la creativitat. Les principals activitats i projectes desenvolupats actualment són: Global Space Ballon Challenge, Impressió 3D Solidària Disseny i impressió de pròtesis per a persones, Competició de robòtica Infofest/Matefest...  

Club de debat
International Booktrailers

Horari: dimecres 15.00h-16.30h
Professorat: Xavi Garcia-Duran, Adrià Montoro i Marc Juanpera
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Taller de debat sobre diversos temes. Treballa l'argumentació, la lògica, els sofismes i les fal·làcies, però també els grans problemes ètics i filosòfics.

Horari: dimecres 15.00h-16.00h
Professorat: Dolors Farelo, Lídia Carranza i Joan Riera
Duració: 2n Trimestre
Dirigit a: 1Batx

Projecte interdisciplinari de creació de Booktrailers a partir de l'anàlisi de lectures triades pels alumnes. Els alumnes participants tenen l'opció d'ampliar el projecte treballant amb alumnes del Beatrix College de Tilburg i alumnes del Lycée Paul Robert de Les Lilas. 

 

 

Instal·lacions

Laboratoris de biologia, química i física i matemàtiques. Aules especialitzades d'art, robòtica i audiovisuals. Estudi de fotografia i croma... Unes instal·lacions excepcionals i uns espais especialitzats per a cada modalitat. 

A més dels espais localitzats al voltant de les aules d'Educació Infantil també utilitzem els espais comuns de l'Escola, podeu fer un Tour Virtual per dins de l'Escola aquí.

 

Serveis

Cuina Pròpia
Més informació
Trasnport comarcal
Més informació

L'Escola ofereix el servei de menjador, amb cuina pròpia. Periòdicament, i per part d’una empresa externa especialitzada, es realitza un control bacteriològic dels productes per tal d’assegurar sempre les perfectes condicions sanitàries del servei. 
La vocació comarcal de l’Escola obliga a garantir un servei de transport, que porti l’alumnat de fora d’Olesa (i de la mateixa Olesa) a l’Escola i el retorni a la seva població.